Twitter E-mail
magnify
Home Nieuws Voorronde BSK tafeltennis in Venray geslaagd!
formats

Voorronde BSK tafeltennis in Venray geslaagd!

Gepubliceerd op 04/01/2012 door in Nieuws

Tussen Kerst en Nieuwjaar werden weer de Basisscholenkampioenschappen van de Gemeente Venray gehouden in het Red Stars Tafeltenniscentrum in het Brukske. Het deelnemersveld van 105 Jongens en Meisjes was verdeeld over twee dagen en wel op 27 december 2011 de Groepen 2 t/m 6 en op 28 december de Groepen 7 + 8. En deze kinderen in samenwerking met de Jeugd van Red Stars zorgden voor een geslaagde happening met Tafeltennis centraal in beide dagen. In beide dagen hielpen de oudere en een enkele basisschoolleden de deelnemers op een leuke wijze met het tellen van wedstrijden, invullen van de papieren en een goed verloop van de dagen.

Op 27 december 2011 beten de spits af de kinderen van de groepen 2 t/m 6 met een spelcicuit om te laten zien, dat men een goed gevoel heeft voor bewegen en het coördineren hiervan. Hier viel op dat het bij menige het bewegen niet al te soepel gaat en dus zeker de aandacht zou verdienen. Er waren vier oefeningen uitgezet en de dagwinnaar werd Tim Jeuken van “de Meent “ uit Leunen met als goede tweede Dries Caris van “de Keg “ uit Venray.

Na dit circuit werden de poule’s gestart op 16 tafels en hier viel op dat er redelijk goed gespeeld werd door de kinderen. Zou het aanwezig zijn van een tafeltennistafel op het schoolplein hier mogelijk debet aan zijn en de vier weken van oefenen in de vorm van een clinic op donderdagmiddag van 16.00 – 17.15 uur voor iedereen die dit wil. Deze clinics werden bezocht door elke week 29 to 30 kinderen en dit was uitstekend te noemen. In ieder geval waren de poule’s al spannend en na de poule’s kon iedereen verder spelen in de Hoofdronde of Troostronde.

Tegen 16.00 uur waren de uiteindelijke finalisten van de Hoofd- en Troostronde bekend en dit waren de uitslagen :

Hoofdronde Jongens gr. 3 + 4 :
1e Bas Zeeuwen, de Keg.
2e Rens Claessens, Cononxhof.

Hoofdronde Jongens gr. 5 :
1e Thijmen Poels, de Meent Leunen.
2e Max Berkvens, de Keg.

Meisjes gr. 3 + 4 :
1e Imke van de Leur, de Meent Leunen.
2e Laura Beurskens, de Vlaswei.

Hoofdronde Meisjes gr. 5 + 6 :
1e Gwenn Baken, de Meent Leunen.
2e Lisanne Beckers, Petrus Banden.

Hoofdronde Jongens gr. 6 :
1e Kosse Elbers, Petrus Banden.
2e Axel Weijs, de Meent Leunen.

28 December 2011 kwamen de groepen 7 en 8 aan de beurt en hier werd begonnen met een tafeltennistraining te beginnen met een Warming-up. Verder bestonden de oefeningen uit de basisslagen Forehand- en Backhandaanval, het serveren met plaatsten van deze service en een Beweegoefening waar de beide genoemde slagen in voorkwamen. Na deze training werd ook hier begonnen met de poule-fase over 16 tafels. Hierbij kon je zien dat deze kinderen meer getafeltennist hadden en dus waren de rally’s talrijker voordat er een punt gemaakt kon worden. Gelijk met deze groepen starten ook de groep met Red Stars leden in poule’s om voor hun school punten te kunnen maken. Ook hierbij werden spannende wedstrijden gespeeld waarbij menige traan vloeide van verdriet. Tegen 15.00 uur werd deze dag afgesloten met de volgende winnaars :

Hoofdronde Jongens gr. 7 :
1e Eus op ’t Veld, de Keg.
2e Jessie Henriks, de Lier Merselo.

Hoofdronde Red Stars :
1e Niels Jenniskens, Coninxhof.
2e Willem van der Zanden, de Hommel.

Jongens gr. 8 :
1e Yannick Emmen, de Keg.
2e Jesse Berkvens, de Keg.

Meisjes gr. 7 + 8 :
1e Floor de Roos, de Keg.
2e Marjan Demarteau, de Keg.

Scholenklassement :
1e de Keg Venray 63 pnt.
2e de Hommel Venray 50 pnt.
3e Petrus Banden Venray 25 pnt.

Aan deze Basisscholenkampioenschappen van de Gemeente Venray deden mee 13 Basisscholen waarvan er drie waren van de kerkdorpen Merselo, Oostrum en Leunen. Al met al een weer geslaagd dag met tafeltennis als hoofdgerecht. Ruim 200 foto’s van deze voorronde zijn te vinden op de website van TTV Red Stars.

 
 Share on Facebook Share on Twitter Share on Reddit Share on LinkedIn
No Comments  comments 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *